keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Kun hommat levii kasiin

Maanantai vietettiin rauhallisissa tunnelmissa. Ben tuli mun kanssa museolle, joten paasin kaupunkiin tutustumaan missa on varaosaliikkeet, ettei aina tarvii odotella et paasisin jonkun muun kanssa. Kahteen moottoriin tarvittiin oljy- seka polttoainesuodattimet. Koska moottorit on maalattu, on myoskin suodattimet maalattu. Vain yhdesta suodattimesta nahtiin tuotenumero, muut taytyi etsia vanhanaikaisesti katalogista. Nyt osaa arvostaa, kun autoihin loytyy tuotenumerot suoraan netista. No, lounaan aikaan saatiin kaikki selvitettya ja lahdettiin liikkeelle.

Lounaan jalkeen ei ollut paljoa tekemista, silla tuuli sen verran kovaa, ettei saatu venetta siirrettya ja otettua moottoria irti.

 Kavin kotiintulomatkalla pesemassa auton. Totesin ettei teoilla oo merkitysta, silla jo kotiin ajaessa oli hiekkapollyssa ja siitepolyssa. 

Tiistaiaamuna toihin menessa pojat olivat siirtaneet mulle moottorin veneesta. Etin sita ympari pajaa tuloksetta, kunnes paasin toteemaan, etta teen sita sitten ulkona :D
Ekana oli puhe, etta niputtaisin vaan kaikki osat mita olin irrottanut ja se vietaisiin jonnekkin moottorikorjaamolle, jossa olis kunnon puitteet. 
No, en vastustanut kiusausta ottaa oljypohjaa irti nahdakseni, onko alakerta ruosteessa. Ilokseni totesin, etta vain paallisin puolin. Otin kumminkin laakerikaulan irti yhdesta kiertokangesta - ja onneksi, silla laakereista nakyi punametalli. 
Sitten tyonohjaaja paattikin, etta ei viedakaan moottoria korjaamolle, vaan ma teen remontin. Puitteethan on mita mahtavimmat, ulkona 30 asteen helteessa, ilman moottoripukkia, eli jokakerta liinoilla ja trukilla moottori ylos ja kaannetaan jos tarpeen. Safety first! :D Kylla taa pistaa arvostamaan kotioloja. Sentaan saan hyvan rusketuksen ja hyvan jalkatreenin kun kyykin poydalla moottorin vieressa slaavikyykyssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti