keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Ensimmaiset tyopaivat

Ensimmainen tyopaiva oli heti maanantaina, jolloin tutustuin paikkaan, ihmisiin ja veneisiin. Ihmiset on mukavia ja puhelaita ja innoissaan vierailustani. Kestaa hetken tottua, silla ihmiset kayttaytyy taalla ihan erilailla verrattuna suomalaisiin. Vaikeinta on ollut osoittaa innostusta ja kiinnostusta, silla tuntuu etta naa innostuu melkein kaikesta. He myoskin halailevat paljon, johon on nain suomalaisena vaikea reagoida :D


Ensimmaisena hommana oli saada veneet kaymaan, silla ne ovat olleet kaynnissa viimeksi syksylla, ennenkuin ne pistettiin talviteloille. 2|3 veneesta saatiin kaymaan, mutta kuvassa olevasta veneesta, Delawaresta oli otettu kaynnistin pois. Tyontekijat kutsuvat sita ongelmalapseksi, silla se vuotaa vetta suoraan konehuoneeseen, aiheuttaen ongelmia moottorin kanssa.

Kuvassa oleva moottori on nimeltaan Detroit Diesel, suora 6 sylinterinen 2-tahtimoottori. Kuvassa on meneillaan vaihdelaatikon tyhjentaminen, silla veneen vuotamisen takia vaihdelaatikko oli taynna vetta. Vaihdelaatikoissa ei ole tyhjennystulppaa, joten kaikki oli imettava oljytikun putken kautta. Koska oljy ja vesi olivat meneet sekaisin, "neste" oli todella paksua ja pelkastaan tyhjentamisessa meni 5 tuntia. Seuraavana hommana on huuhtelu (todennaikoisesti useaan otteeseen) seka kaynnistimen asennus (kaynnistin painaa n. 15kg). Sen jalkeen toivottavasti vene olisi valmis liikutettavaksi.

Tassa on pienempi vene nimeltaan Martha, jossa on Oldsmobilen (6litrainen?) V8 bensiinimoottori. Se kaynnitstyi suosiolla, mutta emme paasseet viela ajamaan, silla paivat ovat olleet liian tuulisia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti