torstai 14. huhtikuuta 2016

Sahkohommia

Nyt on ensimmaisia hommia takana, paljoo en oo voinu tehda, silla suurin osa paivista on ollu sateisia. Jotakin pienia hommia tehnyt sisalla ja aina saan salliessa ollut veneiden kimpussa ulkona.


Ekana toihin tullessa oli kiva huomata, etta pumppu ei ollut toiminut yon aikana ja veneseen oli vuotanut sopivasti siihen asti, etta vaihteiston oljytikku oli veden alla. Eli taas sama homma, vaihteiston tyhjennys vedesta ja huuhtelu. Myos startti, joka oltiin edellisena paivana asennettu, piti ottaa pois ja puhaltaa kuivaksi. Myos sahkojen kanssa on ongelmaa - kaynnistysnappi ei toimi, joten starttia pyoritetaan heittojohtosysteemilla suoraan startilta. Venetta ei olla tahan mennessa saatu vielakaan kaymaan, silla todennakoisesti vaihteisto tai vauhtipyora ovat ruostuneet sellain, ettei startti jaksa pyorittaa. 

Seuraava homma oli vaihtaa kyseiseen moottoriin startti, silla bensajarjestelmassa oli ollut ilmaa ja joku oli koittanut saada sen ilmattua vaan sahaamalla, kunnes poltti "startin". Kun uusi startti oli paikallaan, ei se siltikaan lahtenyt pyorimaan. 

Startissa on erillinen solenoidi, joka oli myoskin palanut. Kun koitimme uuden solenoidin ja startin kanssa kaynnistaa, akusta suli napa :D todennakoisesti johtui huonosti kiristetyista kaapeleista, who knows. No viimein saatiin kaikki toimimaan uuden akun kanssa ja kone ilmattua. Sitten pitikin etsia "ylimaaraisille" johdoille paikka, silla yksikaan mittareista ei toiminut. 
Kuvassa viela tapellaan ensimmaisen pumpun kanssa, joka loppujen lopuksi heitettiin menemaan ja ostettiin uusi :D mies kuvassa on hostini Ben, joka myoskin toimii vapaaehtoistyontekijana museolla. 

Museolla on vahan ongelmana se, etta jokainen tekee veneelle sita sun tata, kukaan ei oikein tieda mita on millekkin tehty, mita millekkin moottorille pitaisi tehda, tyokaluja ei ole tai ne on rikki :D mut eikohan tasta selvita.

2 kommenttia:

  1. Hei Anna,

    Aivan tosi blogin aloitus sinulla. Laitetaan julkiseksi vaan saman tien. Hienoa! Terkuin Tanja

    VastaaPoista
  2. Tänään blogi julkaistu ja esittelin KV-infossa. Hieno on, jatka samaan malliin! Mukavia TOP-päiviä!

    VastaaPoista